Din beste versjon som hundeeier

Posted on by

(Bildet er tatt på Hundeplanetens passeringskurs.

Vet du når du er din beste versjon av deg selv?
Hva betyr det egentlig? Og hva har det med hund å gjøre, tenker du kanskje?

Jeg vil gjerne gi deg min definisjon av det å være den beste versjonen av meg selv og hvorfor jeg ønsker å fortelle deg det. kanskje du får noen tips som kan gjøre hverdagen din enklere og bedre.

Det å være den beste versjonen av meg selv er at jeg vet følelsen av å være den beste meg.
Mitt beste humør, min beste energi, min beste tilstedeværelse, min beste kunnskap, mine beste erfaringer, mine beste tanker, min beste dag, min beste natt, mitt beste måltid, den beste samtalen, den beste mestringsfølelsen osv.

Så hvordan vet jeg når jeg er den beste versjonen av meg selv som hundeeier?
Hvordan vet du at du er din beste versjon?
Ta alle dine beste sider/egenskaper og alle dine beste tanker, opplevelser/følelser og hvilke situasjoner det dukker mest opp. Summen av alt dette, forteller deg hva du bør oppsøke for å få mer av den beste deg. Når du har det mest bra, dine beste topper. Da skal du også være sammen med hunden din.

Så hva har dette med hund å gjøre?
Når du er din beste versjon sammen med hunden din, vil hunden også være sin beste versjon.
Hunden vil lettere høre på deg, se deg, følge deg og faktisk lære fortere og mer langvarig når dere er på deres beste begge to. Stikkord: tilstedeværelse, positiv energi, selvsikkerhet og trygghet.
Det at du lever i nuet, sånn som hunden er en mester til. Det at du slapper av med deg selv, selv om du er i en hektisk periode eller opplever noe stressende. Vær god på å være din beste versjon i din verste opplevelse eller situasjon.

Når du ikke er din beste versjon, er du det motsatte:  negativ, pesimistisk, usikker, redd, nøytral eller er ubevisst på det du gjør eller det som skjer. Dette er veldig vanlig, jeg ser det ofte hos hundeeiere som har gått i det samme for lenge og har gitt opp treningen av hunden eller ikke ser resultater fort nok.
Hunden merker lang vei at du har gitt opp, eller at du ikke har tro på det dere gjør sammen. Da gir hunden også opp. Det er viktig å jobbe med seg selv før man skal jobbe med hunden.

Still deg spørsmå  FØR du trener hunden:
«Har jeg tid nå?»
«Har jeg overskudd av energi nå»?
«Er jeg forberedt på at det kanskje ikke går akkurat i dag»?
«Er jeg motivert for å få det til i dag»?
«Vet jeg alternativer til det jeg gjør, før jeg gir opp»?
«Vet jeg målet med det jeg skal få til med hunden»?
«Hvorfor vil jeg få det til»?
«Hvor lang tid vil det ta før jeg er fornøyd»?

Jeg hjelper deg på veien. Vær den trygge, gode og selvsikre hundeeieren du ønsker å være. Få kunnskap og erfaring i de fleste situasjoner og temaer., slik at du takler ulydighet, adferdsutfordringer og generell hundetrening på egenhånd.
Hunden din vil ha nytte av at du er den beste versjonen av deg selv. Du vil vite hva du skal gjøre når, hvordan og ikke minst hvorfor og hvilke resultater du kan forvente å få. Det å vite hvor lang tid noe vil ta gir deg motivasjonen du trenger til å være tålmodig, konsekvent, selvsikker og modig. Da vil hunden også være sin beste versjon sammen med andre hunder, ulike miljøer og sammen med deg/andre mennesker.

HVORDAN?

GRATIS webinar 10 august: påmelding her
Bli med på eventyret og fordyp deg i rollen som hundeeier.
Få en «mini-utdanning»! Teori og praksis med egen hund: påmelding her

Synes du dette er viktig? Del det gjerne med dine venner, så de ikke går glipp av noe bra.