Fargekodene- klare budskap

Posted on by

Har du en hund som ikke liker å hilse på alle av en eller annen grunn? Det er også mulig å signalisere at din hund er vennlig. På den måten viser du at andre i sosialiseringsprosessen kan hilse på dere.

Blind/døv?

Under trening?

Nervøs?

Vil ha avstand?

Syk hund?

Løpetid?

Allergisk/diett?

Mange tyr til å rope at hunden deres har lus, smittsomme sykdommer osv. for å unngå møtende hunder. Det finnes hjelpemidler som er mye hyggeligere for alle. I tillegg er du ærlig og kan vise høflighet selv om du må avvise de møtende hundene og deres eiere. Når du har et tydelig budskap, oppfattes det også uten tvil, og aksepteres med respekt.

Det finnes mange hunder på gaten, som har behov du ikke ser. Førerhunder og politihunder er hunder i arbeid og godt respektert i alle gater. Hvorfor kan ikke alle bruke synlige beskjeder? Dersom alle med behov viste frem farget sløyfe eller bånd, ville det blitt mer kjent på gaten. Det ville blitt like vanlig som førerhunder eller politihunder.

Her er fargene!:

x1600_friendly_dog_buckle_collar_all-jpg-pagespeed-ic-uazlr_94dt

Alle hunder med en farget sløyfe, skjerf, halsbånd, dekken eller kobbel med tekst skal respekteres! Mange synlige hjelpemidler finnes, vi må bare tørre og bli flinkere til å bruke dem! Du sparer deg selv og hunden for unødvendige påkjenninger eller forstyrrelser. Når fargene er blitt vanlige symboler, som trafikklys i trafikken, vil det hjelpe alle hundeeiere å holde fokus og ro på hver tur eller aktivitet. Det er tydelig og konkret nok selv for barn å forholde seg til.  En enkel beskjed til et hundeglad barn kan være: «ikke gå bort til en hund med rødt på seg, bare de med grønt»

De «vanligste» er den gule, den blå og den grønne.

Du finner produktene her: http://www.dogscolor.no

65530_friendly_dog_collars_hundedekken_friendly_1 43669_friendly_dog_collars_hundedekken_training_1  42978_friendly_dog_collars_hundedekken_nervous_1

 

gultband