Flexibånd: Hinder eller nytte?

Posted on by

Flexibånd til hinder eller nytte?

Med fare for å «tråkke noen på tærne», tar jeg likevel sjangsen å lager et innlegg om dette populære båndet.

637099-9-1264188845229Når jeg går tur med min egen hund, ser jeg dette båndet blir flittig brukt over alt.

Hvorfor det?

Er det nyttig for hunden eller eieren?

Er det praktisk, eller en «motegreie»?

Jeg ser det som en enkel og rask løsning for noen. Hunden får løpe fritt foran deg og du slipper å gå så fort.

Problemet med dette er at kontrollen på hunden blir kraftig redusert. Kommer det noe foran deg, tar det lenger tid å få inn hunden. Du må trykke på knappen og dra hunden til deg. Er dette bra for hunden? Jeg tenker hvis hunden har på seg halsbånd, vil dette i lengden skape belastninger på hundens nakke. Ved bruk av sele, er det bedre, men kontrollen på hunden i forhold til miljøet er fortsatt dårlig.

Hva med store hunder? Tenk deg at du går i byen og skal over en trafikkert vei. På andre siden kommer det en annen hund. Den store hunden drar og båndet ryker. Hva gjør du da?

flexi-injury-eye-face

Langs fortauet kommer det en barnefamilie mot deg og din hund. Familien har et barn som er redd for hunder. Som vanlig får hunden din lov til å gå med «fri flexi», linen lar hunden gå i sitt tempo foran. Hvordan har du da kontroll på hunden ved forbipaseringen?

Du går i hundeparken hvor mange har flexibånd. Hvordan løser du det når en annen hund løper etter din rundt bena deres? Plutselig er både eiere og hunder surret inn i to flexiliner.

images

Hva med glatte veier? Skogsterreng? Det er mange skrekkeksempler på stygge skader av dette båndet.

Flexi-Lead-Warning-300x171

flexibruksanvisning

Så hvem er dette båndet nyttig for?

Hunder blir mer stresset av at båndet slipper så langt det går og plutselig stopper når det ikke er mer line igjen. Derav kommer dragningen og problemene oppstår. Hva om hunden kan gå pent med flexi? Hva er da poenget med båndet? Sele og kobbel gir deg kontroll og en god tur-hverdag.

56297_Dogman_Flerbruks-sele_til_hund_fra_Kennel_Eq_1

Bruk en langline, dersom du har behov for å gi hunden frihet mens den er i bånd. I byen eller andre steder der det er mye «folk og fe» mener jeg annet kobbel enn flexi skal benyttes. Ikke bare for egen sikkerhet, men også for hunden og omgivelsene.

images-4

En god innkalling og «fot»- kommando er et must med flexi! Det bør være et must i alle hundehold uansett hvilket kobbel man benytter.

Jeg oppfordrer med dette alle til å bruke en god sele og kobbel på hunden! Sikkerheten må komme før moten, trenden og enkle løsninger. Drar hunden, må den trenes og lære å gå pent i kobbel.

images-3 images-5