«Veterinærskrekk»

Posted on by

Det er kjent at alle hunder må til veterinæren. Først som vanlig helsesjekk, senere kanskje for andre ting pga. Rasetypiske sykdommer, eller alderdom.

Når hunden er valp, er det viktig å vise hunden helt fra starten av hvordan man best kan takle veterinærbesøk. Vi kan ganske enkelt forebygge «veterinærskrekk».

Vi gjør det enkelt, da er det lettest å få det gjennomført riktig.

For å skape et godt forhold til veterinæren og klinikken, er det lurt å undersøke hvilken klinikk du vil gå til med henyn til hva de kan tilby hunden av behandlinger og pris. Da vil du mest sannsynlig være mer fornøyd med klinikken du har valgt før du kommer på første helsesjekk med valpen. (Bytte klinikk fra tid til annen skaper usikkerhet hos hunden og du som eier må bygge opp ny tillitt til en ny veterinær, derfor bra å unngå dette).

Når du skal til første helsesjekk med valpen: Sørg for at du har avtalt med klinikken og veterinæren at du kan komme litt før, for å bli kjent med lokalet og menneskene der. Helst noen dager, fem minutter her og der før timen i tillegg til noen minutter før helsesjekken.

IMG_3261

Når dere besøker før timen: Ha med en kong eller masse godbiter som hunden setter stor pris på. Legg et godbitsøk på vekten, ved resepsjonen, ved venteplassen, inne på undersøkelsesrommet og utenfor klinikken. Dette vil skape gode assosiasjoner til lukten inne på klinikken og ellers hele atmosfæren der inne. (Å være på klinikken betyr ikke undersøkelser og stikk, men godbiter).

IMG_3266

Helsesjekken: Når valpen/hunden skal sjekkes, er det ekstra viktig å gjøre hunden så trygg som mulig. ha derfor fortsatt med godbiter/kongen. Sistnevnte er mest praktisk når veterinæren skal undersøke og sette vaksinen. Kongen vil holde hunden opptatt.

 

Til og fra besøk eller helsesjekk: Pass på å ha godbiter/fylt kong i bilen også! Da blir ikke veien til/fra assosiert med veterinær og stikk.

Husk å forsikre hunden din.