Valpen- den første sosialiseringen

Posted on by

Valpens møte med den store verden: sosialisering er mer enn å leke og hilse.
Det handler om å lære valpen å gi og motta signaler og utvikle språket sitt i eget tempo.
Hvis valpen møter for mange hunder på en gang, eller får mange inntrykk for fort, vil det skape mer usikkerhet enn trygghet. Sosiale ferdigheter kommer når du skaper trygge rammer og forutsigbarhet.
Dette gjør du best ved å presentere valpen for et miljø om gangen og de samme hundene/menneskene over en periode.  Hundeplanetens valpekurs, klikk her

 

Sosialisering er mer enn å få mange nye venner. Det handler om at du som hundeeier vet
din rolle i situasjonen: det å lære seg hundens fantastiske språk, ikke bare tolke din valp, men også omgivelsene og de som er der. Når du øver deg på dette og er bevisst på hva du skal se etter, vil du oppdage hundens verden slik de ser den. Da vil du også unngå ubehagelige hendelser for valpen din.
Det gjelder å få meg seg det valpen din forteller deg. Alt dette lærer du på Hundeplanetens valpekurs.klikk her

 

Sosialisering er miljøtrening: gjøre valpen gradvis kjent med folk, trafikk, lyder, lukter, bevegelser og ulike omgivelser/terreng. Det er viktig å presentere en ting om gangen, slik at treningen går fortere og fester seg bedre. Være bevisst på målet og resultatet du ønsker med å ta valpen dit er lurt.
Mitt råd er å ha hovedfokus på at valpen skal godta inntrykkene, nøytralisere dem, slik at valpen ikke blir «fiksert» på noe, eller redd noe.
Alt dette lærer du mer om på  Hundeplanetens valpekurs.klikk her

 

 

Hunden øver, tester og utvikler språket sitt hele tiden. Derfor må du også øve deg i flere situasjoner med ulike hunder, slik at du lettere oppdager stemningskiftene i gruppen med hunder.
En gruppe hunder endrer kjemi, tempo og lekemønster flere ganger på noen minutter.
Du kan øve deg ved å se på Youtube, eller oppsøke hundeparker uten å ha med deg hunden din.